Presidenti: Gjykata Administrative e Apelit nuk ka kompetencë për këtë dekret

0
4

Këshilltari ligjor i presidenti të Shqipërisë, Bledar Dervishaj është shprehu i qartë ditën e sotme se kush ka kompetenca për të rrëzuar dekretin për shtyrjen e zgjedhjeve të 30 qershorit.

Sipas Dervishit janë disa akte të presidentit që mund të gjykohen nga Gjykata Administrative e Apelit, por nuk është ky rasti.

Presidenti nxjerr akte normative që kanë karaktere të ndryshme.

 

Ky akt është i veçantë dhe ka të bëjë drejtpërdrejtë me Kushtetutën.

Prandaj ky dekret mund të gjykohet vetëm nga Gjykata Kushtetuese dhe asnjë lloj gjykate tjetër, siç mund të jetë Gjykata Administrative e Apelit’, Këshilltari ligjor i presidenti të Shqipërisë, Bledar Dervishaj.