Qytetarët në Vlorë protesta kundër mbetjeve të rrezikshme

0
66

Qytetarë të Vlorës kanë dalë sot në protestë, kundër sjelljes nga Italia të mbetjeve të rrezikshme.

“Vlora nuk është kosh kimik” kanë deklaruar qytetarët.

Prokuroria e Vlorës ka bllokuar tragetin në Vlorë ku u gjetën mbetje të dyshuara të rrezikshme, ndërsa kanë nisur verifikimet për të përcaktuar llojin dhe sasinë.

Dyshimet janë për një tentativë të trafikimit të mbetjeve të dyshuara të rrezikshme nga Italia në Shqipëri që nësë do të provohet është e para e viteve të fundit dhe nga ana tjetër një këmbanë e fortë alarmi.