Rama sot vizitë në Maqedoninë e Veriut, takim me Kovaçevskin (Axhenda e plotë)

0
39
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Kryeministri Edi Rama sot do të zhvillojë një takim zyrtar në Maqedoninë e Veriut, ku do të takohet me kryeministrin maqedonas Dimitar Kovaçevski.

Pas mbërritjes Rama do të ketë një takim “kokë më kokë” me kryeministrin e Maqedonisë së Veriut.

Midis Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut do të nënshkruhen edhe marrëveshje, ndërsa në orën 14:10 do të ketë edhe një konferencë të përbashkët mes dy kryeministrave.

Axhenda e plotë:

E hënë, 14 nëntor 2022 Shkup

10.30 – Ceremonia e pritjes në Kryeministrinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut me të gjithë nderimet shtetërore-ushtarake

10.45 – Takim tete-a-tete i dy kryeministrave. (Dimitar Kovaçevski, Kryeministër i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Edi Rama, Kryeministër i Republikës së Shqipërisë)

11.00 – Hapja e sesionit plenar të mbledhjes së dy qeverive (Fjalë hyrëse nga të dy kryeministrat) që vijon me diskutimin e hapur të ministrave nga të dyja kabinetet qeveritare. Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, përmbyll sesionin plenar.)

12.35 – Ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve dhe memorandumeve ndërqeveritare

13.00 – Konferencë e përbashkët për shtyp e dy Kryeministrave

14.10 – Foto e përbashkët

Zjarr Tv Ad