SHBA, Larry Kudlow: Një marrëveshje tregtare me Kinën shumë afër

0
7

Këshilltari ekonomik i Shtëpisë së Bardhë, Larry Kudlow la të kuptohej sot se një marrëveshje tregtare mes SHBA-së dhe Kinës mund të nënshkruhej nga ministrat, ndërkohë që presidenti amerikan, Donald Trump kishte përmendur deri tani një nënshkrim me homologun kinez.

“Dy drejtuesit mund të takohen për një ceremoni në kuadër të nënshkrimit të një marrëveshjeje”, deklaroi ai për gazetarët e Shtëpisë së Bardhë.

Por, Donald Trump dhe homologu kinez, Xi Jinping kanë përmendur idenë se ministrat e tyre mund ta bëjnë këtë”, shtoi ai.

Këshilltari refuzoi të jepte një datë për nënshkrimin e një marrëveshjeje të mundshme.

“Nuk ka marrëveshje mbi asgjë ashtu si nuk ka dakordësi për gjithçka”, deklaroi më herët ministri i Tregtëtisë, Wilbur Ross për “Fox Business”