Të enjten në mbrëmje, një kometë e madhe e quajtur Comet 168P / Hergenrother është menduar të arrijë pikën e saj më të ndritshme, që do të thotë se mund të jetë e dukshme në qiellin e natës. Nëse jeni një fans i tyre, sigurohuni që të shënoni mbrëmjen e së enjtes në ditarin tuaj. Këtë mbrëmje, një kometë e madhe e quajtur Comet 168P / Hergenrother parashikohet të arrijë pikën e saj më të ndritshme ndërsa fluturon pranë planetit tonë. LEXO EDHE: Të gjithë zhytur në domate në festivalin e përvitshëm me traditë spanjolle Mbetet e paqartë nëse do të jetë e dukshme apo jo në qiellin e natës. Sidoqoftë, parashikimet tregojnë se ekziston një shans i vogël që mund ta shihni. Çfarë është kometa 168P / Hergenrother? Kometa 168P / Hergenrother u zbulua për herë të parë në 1998. NASA shpjegoi: “Kometat janë topa kozmike të gazta të ngrirë, shkëmbinj dhe pluhur që rrotullojnë Diellin. “Kur janë të ngrira, ato janë sa madhësia e një qyteti të vogël. Kur orbita e një komete afron Diellin, nxehet dhe shpërndan pluhur dhe gazra në një bisht gjigant nga pas. “Pluhuri dhe gazrat formojnë një bisht që shtrihet larg Diellit për miliona km”.

0
15

Sa herë ne si njerëz e kemi imagjinuar mënyrën se si mund të evoluojmë një ditë. Që nga koha e “Atlantisit të Ri” të Francis Bacon (1624), e deri te kryeveprat e mëdha të trillimeve shkencore nga Isaac Asimov dhe Philip K.

Shkenca gjithashtu ka filluar të vërë në dyshim evolucionin tonë. Përgjigja nuk është ende unanime, por një gjë është e sigurt: burri do të jetë shumë i ndryshëm nga sa duket sot.

Sipas Brian Greene, një fizikan teorik në Universitetin Columbia në New York, njeriu dhe teknologjia do të integrohen gjithnjë e më shumë: njeriu do të marrë pamjen e një hibridi të makinerisë njerëzore.

Në një intervistë për  Live Science , kushdo që u përgjigj se teza kishte një komponent fantastik, Greene u përgjigj se njeriu dhe teknologjia tashmë janë bashkuar fuqishëm sot.

Në dakordësi me Greene është edhe Juan Enriquez, autor dhe akademik meksikan që për vite me radhë merret me analizimin e ndikimit të shkencës në të ardhmen e njerëzimit.

Tashmë, argumenton Enriquez, njeriu rrit shanset e trupit të tij për të mbijetuar përmes teknologjisë duke përmirësuar një pjesë të mirë të organeve të tij përmes ndërhyrjeve të vazhdueshme dhe teknologjisë së përparuar.

Sipas studiuesit, brenda disa shekujsh, teknologjia do ta evoluojë artificialisht njeriun, i cili prandaj do të jetë në gjendje të përshtatet me atmosferën e planetëve të tjerë por po ashtu ndryshime do të ketë edhe në aspektin e jashtëm të njerëzve dhe kjo do të ndodhë ekzaktësisht për shkak të zhvillimit dhe përparimit të teknologjisë që do të ndikojë edhe në stilet e jetës sonë.

Sipas thënieve të Greenit dhe Enriquezit, njeriu i së ardhmes do të ketë zhdukur pothuajse të gjitha sëmundjet e sotme, falë ndryshimeve të bëra artificialisht në ADN, dhe qelizat e trupit tonë do të programohen për të riparuar veten e tyre dhe të përballen me udhëtimin në Hapësirë; mushkëritë dhe muskujt do të përshtaten për të punuar edhe në atmosfera të varfra nga oksigjeni ose në planetë ku graviteti është më i madh apo edhe më i ulët.

Nickolay Lamm, ekspert dhe artist digjital, si edhe gjenetisti Alan Kwan, nga Universiteti Uashington, kanë ridizajnuar njeriun e së ardhmes: ai do të ketë sy të mëdhenj për të bërë pamjen funksionale edhe në ato planetë ku drita është më e ulët se në Tokë, do të ketë një ballë e gjerë; flokët do të jenë më të ashpër, dhe do ketë çehre më të errët, për të mbrojtur trupin e njeriut nga rrezatimet e udhëtimit ndëryjor.