Ana e ‘nxehtë’ e lojrave Olimpike

0
552

Organizatorët e Olimpiadës Pikeongchang të vitit 2018 kanë vënë sigurinë e atletëve në mesin e prioriteteve të tyre, duke u ofruar pjesëmarrësve olimpik një numër rekord prezervativësh. Rreth 110,000 kontraceptivë janë raportuar të shpërndahen në rreth 3,000 konkurrentë në PyeongChang – kjo është afërsisht 38 kondomë për atlet për ngjarjen 16-ditore. Është numri më i madh i prezervativëve të lirë të shpërndarë ndonjëherë në Olimpiadën Dimërore. Sasi e madhe prezervativësh u dhuruan edhe në Vancouver në vitin 2010 dhe në Soçi në 2014, që arritën në 100,000 prezervativë. Sidoqoftë, një rekord absolut i takon Lojërave olimpike në Rio, në të cilat një pjesë e madhe e kondomëve u shpërndanë në mesin e atletëve, me 42 prezervativë për çdo atlet. Prodhuesi Convenience Co., i cili dhuroi shumicën e prezervativëve, tha se nuk priste që atletët t’i përdorin të gjithë. Sportisti i patinazhi Adam Rippon, i cili fitoi bronzin e ekipit të hënën, shprehu zhgënjimin e tij mbi cilësinë e kondomit, duke bërë shaka se kishte pritur që ato të bëheshin me ngjyra të ndryshme dhe të ishin me simbole olimpike. Fshati olimpik në Korenë e Jugut potencialisht mund të shndërrohej në një vend takimi më të nxehtë, pasi shumë konkurrentë, stafi mbështetës dhe gazetarët që mbulonin Lojërat u vunë re në takimin e aplikacionit Tinder, pasi kompania e bëri Tinder Gold të përmirësuar falas për atletët dhe përdoruesit e vendosur në fshat. Tinder konfirmoi se angazhimi i aplikimit është rritur ndjeshëm në zonën PyeongChang. Festimi i Ditës së Shën Valentinit, ishte ndër arsyet që shpjegonin se pse përdorimi i aplikacionit është rritur ndjeshëm.