6 gabimet më të zakonshme që i bëjmë me kondomë (FOTO)

0
1518
Këto gabime që i bëjmë e që kanë të bëjnë me kondomë, mund të shkaktojnë shtatzëni të pa planifikuar apo edhe mund të na shkaktojnë ndonjë sëmundje seksualisht të transmetueshme.

Pavarësisht fakteve dhe kampanjave të ndryshme që mos përdorimi i kondomit mund t’i shkaktoj gjërat e lart cekura, duket se çiftet nuk do ta kuptojnë këtë asnjëherë, ndoshta për shkak të pasionit ose çfarë do qoftë.

Mirëpo, lajmi.net i sjellë për ju 6 gabime shumë të zakonshme që njerëzit i bëjnë me kondom, e për të cilat duhet të keni kujdes herën tjetër!

1) Ta vësh atë mbrapshtMen's sexual health expert Dr Paul Turek of The Turek Clinic in California told Daily Mail Online about the 10 most common condom mistakes - each of which are avoidable errors that can result in pregnancy or STDs

Kjo gjë ndodhë mjaftë shpesh, mirëpo për të mos e bërë këtë gabim ju e vëreni që nëse e futni atë me vështirësi atëherë është gabim, raporton lajmi.net.

2) Vënia e dy kondomëve

Disa njerëz thonë se vënia e dy kondomëve ju bën më të sigurt dhe është më efektive.

Mirëpo, faktikisht vënia e vetëm një kondomi është më efektive sesa vënia e dy kondomëve, kjo pasi që dy kondom mund të rrëshqasin dhe të grisen.

3) Vënia e kondomit shumë herëtWhen it comes to applying a condom, timing is everything, Dr Turek said. Putting it on before a penis is errect can lead to improper applicaiton, while doing it too late could lead to sperm to entering a vagina during foreplay. Leaving it on too long could result in sperm plugging the urethra, which creates sperm-filled pre-ejaculate fluid

Asnjëherë mos e vëni kondomin në një penis pa ereksion të plotë pasi që as seksi nuk do të jetë i mirë, e veç kësaj edhe gjasat për grisjen e kondomit do të rriten, transmeton lajmi.net.

4) Përdorimi i kondomëve pa afat

Nëse ju nuk pini qumësht pa afat, apo nuk hani djathë pa afat, atëherë pse të përdorni kondom pa afat?

5) E blini madhësinë e gabuar

Për shkak se meshkujt kanë qejf ta mbivlerësojnë veten e tyre, ata blejnë kondomë të madhësisë së lart pavarësisht se penisin nuk e kanë aq të gjatë.

Mirëpo, ky është një gabim i madh pasi që nëse kondomi është më i vogël ai mund të griset, ndërsa nëse është shumë i madh ai mund të hiqet nga penisi juaj, raporton lajmi.net.

6) Ri-përdorimi i një kondomiJust as a doctor wouldn't reuse surgical gloves, it's never a good idea to reuse a condom. Leftover sperm can remain in the condom for days afterwards - and it's unhygienic, according to the doctor. 

Ri-përdorimi i të njëjtit kondom është një gjë aspak higjienike.

Shumë baktere shpërndahen e që mund të bëjë të fitoni sëmundje të ndryshme seksualisht të transmetueshme. /lajmi.net

– See more at: http://lajmi.net/6-gabimet-me-te-zakonshme-qe-i-bejme-me-kondome-foto/#sthash.TzIkwtSp.dpuf