‘I qeshur dhe i qetë’, terroristi i Zelandës së Re para gjykatës

0
26

Me rrobat e një të burgosuri, këmbëzbathur, me pranga në duar, duke buzëqeshur para kamerave dhe me dy policë për krahu. Kështu u shfaq në gjyq autori i maskrës së djeshme Scott Morrison në dy xhami në Zelandën e Re ku mbetën të vdekur 49 persona.

Policia e Zelandës së Re ka ngritur akuza ndaj 28 vjeçarit, i cili sipas Kryeministres përdori 5 armë për të qëlluar kundër besimtarëve.Në një manifest prej 73 faqesh, që kishte publikuar nërrjetet sociale, ai shprehte urrejtje për imigrantët dhe myslimanë dhe simpati për nacionalistët, përfshirë ata të Ballkanit. duke e përshkruar veten si një “ultra-nacionalist” dhe “etno-fashist”.