KLP hap garën për Prokurorin e Përgjithshëm, emrat përballë Arta Markut

0
11

I mbledhur ditën e sotme, Këshilli i Lartë i Prokurorisë, hapi garën për zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm.

Kjo pasi Arta Marku, aktualisht mban pozicionin e prokurores së Përgjithshme të Përkohshme.

Por krahas saj, konkurrojnë edhe prokurorët Adnan Xholi, Plarent Ndreca dhe Olsian Çela.

Në vijim të mbledhjes pritet miratimi i rregullores lidhur me kriteret dhe procedurën e përzgjedhjes së kandidatëve.

Marku dhe tre prokurorët e tjerë aspirojnë mandatin 7-vjeçar të Prokurorit të Përgjithshëm.