“Projekti TAP”, Rama: Një industri të re në Shqipëri, për ekonominë e së ardhmes

0
48

Teksa ka folur në nisje të punimeve për seksionin detar të TAP që do të sigurojë lidhjen e gazsjellësit të Shqipërisë  me Italinë, shefi i qeverisë theksoi se kjo industri do të  krijojë mundësi punësimi për qytetarët e Shqipërisë.

Gjithashtu Rama u ndal edhe tek fakti tjetër duke rikujtuar se Shqipëria nuk është një vend problematik për bizneset e huaja, por projekti TAP ka treguar të kundërtën e disa pretendimeve, të cilat sipas Ramës, nuk kanë objetivitet kur shkruajnë  për mundësitë dhe kushtet që ofron Shqipëria.

“Më vjen shumë mirë të them sot se jemi në momentin e heqjes  së lakut nga fyti nga ky territor. Në javët në vijim do mund të finalizojmë kontratën, pastaj nisim punimet për të mos i ndalur më në infrastrukturën publike. Por, mendoj që ia vlen të nënvizohet se ekonomia shqiptare do marrë 1 miliard euro injeksione në dy dekada të ardhshme dhe këtë e thotë një studimi i Universitetit të Oksfordit. Gjithashtu kjo do të krijojë një industri të re në Shqipëri, kjo e kthen TAP në një kompani, investitor, por shërben si një forcë shtytëse për ekonominë e së ardhmes. Tashmë ka përfunduar 80% e projektit, e tashmë fillon lidhja me Italinë.  Kur  përfaqësuesit e TAP u shprehen se në Shqipëri  mund të ketë pengesa dhe vonesa në projekt. Ky grup erdhi  më pas në zyrën time dhe më tha se në të gjithë vendet e tjera kanë patur probleme, por vetëm në Shqipëri jo. Ndryshe nga çfarë shkruhet hera herës në raportet e caktuara, Shqipëria nuk është e vështirë për investimet e huaja. TAP ka krijuar punë dhe krijon mundësi që nga punëtorët, por edhe tek njerëzit e kualifikuar, të cilëve iu jep mundësinë për punën dhe profesionin e tyre si dhe paguhen shumë mirë dhe me pagë të kënaqshme. Ka shumë të rinj dhe të reja që janë kthyer nga vendet e tjera për të ardhur e punuar në vendin e tyre” , tha kryeminsitri Rama.