Reforma zgjedhore, ekspertët e OSBE-ODIHR mbërrijnë në Tiranë

0
22

Ekspertët e OSBE-ODIHR kanë mbërritur në Tiranë për reformën zgjedhore.

Ata do të zhvillojnë takim me Këshillin Politik në orën 17:00 për reformën zgjedhore.

Dy bashkëkryetarët e Komisionit Parlamentar për  Reformën Zgjedhore Damian Gjiknuri dhe Rudina Hajdari i patën kërkuar zyrtarisht OSBE-ODIHR që të dërgojnë një ekspert që do të punojë së bashku me ekspertet vendas në hartimin e drafteve përfundimtare.

Për këtë reformë janë caktuar 6 ekspertë ligjorë për hartimin e reformës, ndër to dy nga opozita joparlamentare, dy nga Komisioni për Reformën Zgjedhore (mazhoranca dhe opozita parlamentare) dhe dy të jashtëm.