SHBA: Papërgjegjshmëri t’i kërkosh Irakut gjykimin e xhihadistëve të ndaluar në Siri

0
12

SHBA-ja e gjykoi papërgjegjshmëri për disa vende europiane si Franca, t’i kërkojnë Irakut të gjykojë shtetasit e tyre, anëtarë të grupit të Shtetit Islamik të ndaluar në Siri.

“Do të ishte papërgjegjshmëri nga ana e një vendi të presë nga Iraku që të zgjidhë këtë problem në vendin e vet”, deklaroi koordinatori amerikan kundër terrorizmit, Nathan Sales, në një konferenë shtypi në fund të një takimi të koalicionit anti-ISIS në Uashington.

Ai u kërkoi sërish të gjitha vendeve të riatdhesojnë dhe më pas të gjykojnë shtetasit e tyre.