Shkencëtarët zbulojnë sekretin e statujave në Ishullin e Pashkëve

0
847
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...
Kishin mbetur mister për shumë shekuj me radhë, por statujat gjigante prej guri në forma të ndryshme të shpërndara në Ishullin e Pashkëve duket se janë zbuluar se çfarë fshehin nëntokë.

Siç edhe thonë shkencëtarët, ato janë edhe më mbresëlënëse dhe më misterioze se sa kur i keni parë për herë të parë.

Shkencëtarët kanë zbuluar në fakt se këto koka gjigante kanë edhe trupat e tyre të fshehur thellë nën tokë.

Statuja më e madhe është 30 metra e gjatë dhe peshon rreth 82 ton. Versioni i përfunduar i saj është 70 metra e gjatë dhe 270 ton e rëndë.

Kjo është me të vërtetë një statujë e rëndë! Shumë prej këtyre skulpturave ishin vendosur në vende të ndryshme rreth ishullit. Ato përfaqësojnë siç duket paraardhësit e njerëzve të atij vendi dhe hyjnitë.

 

Zjarr Tv Ad