Dy kometa do t’i afrohen tokës gjatë muajve në vijim

0
195

Dy kometa periodike pritet të kalojnë shumë pranë Tokes gjatë muajve në vijim.

Kometa e parë quhet 21P/Giacobini-Zinner do të vijë më pranë Tokës se në 72 vitet e fundit. Por lajmi i keq është se do të mund të shihet vetëm përmes një teleskopi të vogël apo edhe dylbive, nëse i drejtonin në vendin e duhur në qiell.

Në datën 10 shtator kometa do të jetë më afër Tokës, por në një distancë të sigurtë, rreth 58 milion kilometra. Kometa 21P tashmë ka formuar atmosferën e vetë dhe ka marrë një ngjyrë jeshile të shndritshme për shkak të gazrave të ndriçuar nga rrezet e diellit.

Teksa do të lëvizë pranë diellit, rreth datës 7 dhe 8 tetor, duke prodhuar disa mbeturina që do të shkaktojnë shiun e meteorëve të quajtur Draconid