Hale: Përkushtimi ynë ndaj Kosvës nuk ka ndryshuar

0
2
A handout picture released by the Lebanese photo agency Dalati and Nohra shows US Assistant Secretary of State for Near Eastern Affairs David Hale speaking during a press conference following a meeting with Lebanese President Michel Sleiman at the presidential palace in Baabda, east of Beirut, on May 8, 2009. Hale is on an official two-day visit to Lebanon. AFP PHOTO/HO == RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==

Nënsekretari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, David Hale në një intervistë për Gazetën Express ka hedhur poshtë të gjitha spekulimet se raportet Kosovë-SHBA po eskalojnë. Pas takimeve që ka zhvilluar me krerët e shtetit, Presidentin, Kryeministrin dhe Kryeparlamentarin, Hale është fokusuar në dialogun Kosovë – Serbi, që sipas tij duhej të përfundonte me “njohjen reciproke të të dy shteteve”. Zyrtari i lartë amerikan ka thënë që SHBA dhe shtetet e BE-së në përgjithësi kanë qëndrim të njëjtë për zgjidhjen e problemit në mes të Kosovës dhe Serbisë. Spekulimet e javës së kaluar se ushtria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës do të tërhiqen nga Kosova, nëse Qeveria e Kosovës e pengon dialogun, nënsekretari i shtetit nuk i ka komentuar, por ka thënë që përkushtimi i SHBA-ve në Kosovë do të vazhdojë i pandryshuar.

David Hale: Asgjë nuk ka ndryshuar në përkushtimin tonë.