Ja kur do të niset raketa që do dërgojë njerëz në hapësirë

0
5

SHBA është gati të marrë një hap të madh drejt hapësirës. Firma SpaceX e Kalifornisë po kryen një demonstrim të një sistemi të ri raketash dhe kapsulash, i cili, nëse funksionon mirë, do të miratohet për të dërguar njerëz në hapësirë. Misionet rutinë të ekuipazhit në stacionin e hapësirës mund të fillojnë në fund të këtij viti. Hapësira e Falcon 9 e SpaceX dhe kapsula e ekuipazhit të Dragon janë planifikuar të nisen nga Qendra Hapësinore Kennedy në Florida të shtunën (2 mars 2019). Nisja do të ndodhë nga Pad 39A historike ku Apollo u nis për në Hënë dhe Atlantis filloi ngjitjen e fundit të anijes.