Ja përse femrat përjetojnë dhimbje pas marrëdhenjes seksuale

0
484

Në qoftë se dhimbja është e shkurtër ose kronike, mund të ndikojë shumë në vijimësinë e marrëdhënies. Dhe pjesa më zhgënjyese është se femrat nuk kërkojnë ndihmën e gjinekologëve për trajtimin dhe zbulimin e arsyes. Kështu që nëse po përjetoni seks të dhimbshëm, flisni me të dhe mos vuani në heshtje. Ja cilat janë 5 arsyet përse femrat ndiejnë dhimbje gjatë seksit:

– Gjendja shëndetësore: Sipas statistikave të OBSH-së, rreth 30% e grave pranuan se kishin patur dhimbje gjatë seksit ndërkohë që vuanin nga infeksionet e fshikëzës së urinës, cistet në vezore, fibroidet e mitrës ose inflamacioni vaginal Maja. Dhimbja gjatë seksit në shumicën e rasteve nxitet nga një gjendje mjekësore, prandaj flisni sa më parë me mjekun tuaj.

– Çrregullimet hormonale: Një ndër shkaktarët kryesorë të dhimbjeve gjatë seksit janë çrregullimet hormonale. Estrogjeni është hormoni që mban vaginën tuaj të lubrifikuar, kështu që çdo rënie e tij mund ta të bëjë të vështirë të keni marrëdhënie të kënaqshme.

– Pozicioni i gabuar ose i pafavorshëm: Në qoftë se seksi është i dhimbshëm ose i parehatshëm, kjo situatë mund të jetë e lidhur ngushtë po ashtu edhe me pozicionin që keni zgjedhur. Diskutojeni këtë gjë me partnerin tuaj dhe provoni diçka të re.