Kjo është pajisja e re që do të zbulojë 17 sëmundje

0
6

Hossam Haick, inxhinier kimik në Institutin “Technion Israel of Technology” në Haifa, ka zhvilluar një pajisje, që sipas tij, mund të bëjë punë që hunda njerëzore nuk mund të kryejë. Ajo mund të dallojë mes mostrave nga pacientët që vuajnë nga kanceri i stomakut dhe kanceri i fshikëzës vetëm 64 për qind. Në përgjithësi, pajisja ishte e saktë në 86 për qind të rasteve.

Siç përshkruan në ACS Nano, ai dhe kolegët e tij krijuan një sërë elektrodash të bëra nga nanotubet e karbonit (fletët cilindrike të atomeve të karbonit) dhe grimcat e vogla të arit.