Presidentja e re e KE: Nëse i mbyllim derën Shqipërisë e Maqedonisë së Veriut dëmtojmë veten

0
4

Presidentja e re e Komisionit Evropian, Ursula Von der Leyen mbështet perspektivën e shpejtë të pranimit të Shqipërinë dhe Maqedonisë së Veriut.

“Ne duhet të hapim negociatat e pranimit me vendet sapo Këshilli Evropian të arrijë në përfundimin se kriteret janë përmbushur,”– tha ajo për SPIEGEL:

Krerët e shteteve dhe qeverive të vendeve të BE-së do mblidhen në Këshillin Evropian.

Krahu i djathtë u shpreh se duke i mbyllur derën dy vendeve dëmtohet vetë BE.

“Ne duhet të shtrëngojmë dorën me këto shtete. Ndajmë të njëjtën kontinent, të njëjtën histori, jemi të fqinjë dhe nëse i mbyllim derën, vetëm dëmtojmë veten,”-shtoi Von der Leyen.