Shkencëtarët rikthejnë kafshën prehistorike në një robot

0
12
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Studiuesit evropianë kanë animuar një krijesë parahistorike me katër këmbë që ka jetuar para dinosaurëve, për të studiuar ecjen e saj dhe duke bërë kështu një model robotik si prototipi i saj 280 milionë vjet më parë.

Modeli është rezultat i një hulumtimi tërësor nga një ekip multidisiplinash i udhëhequr nga John Nyakatura i Universitetit Humboldt, Berlin, i cili botoi një letër mbi inxhinierinë e kundërt në revistën Nature.

Animimi u bë i mundur nga skeleti dhe fosilet e gjurmëve të tij. Shkencëtarët skanuan skeletin në tre dimensione dhe dolën me një model dixhital 3D që mund të animohej.

Zjarr Tv Ad